„Pandemia COVID-19 – wyzwania żywieniowe i nauka na przyszłość” to temat przewodni VI Narodowego Kongresu Żywieniowego, który odbędzie się w sobotę, 23 października 2021.
W trakcie tego wydarzenia online na żywo transmitować będziemy wykłady strefy merytorycznej oraz warsztaty kulinarne.
- W strefie merytorycznej prowadzone będą wykłady ekspertów z zakresu zdrowia, odżywiania i bezpieczeństwa żywności oraz zajęcia sportowe z udziałem polskich olimpijczyków pod hasłem „Lekkoatletyka dla każdego”.
Eksperci omówią m.in. kwestie zmian nawyków żywieniowych Polaków w czasie lockdownu, otyłości w kontekście pandemii COVID-19, zależnościom między kondycją psychofizyczną a nawykami żywieniowymi, czy zależnościami między suplementacją (witaminą D, Omega-3) a odpornością
- W strefie kulinarnej specjaliści od żywienia, dietetycy i znani praktycy kulinarni pokażą, jak zastosować zasady zdrowego odżywiania w praktyce.
Wykłady i warsztaty dostępne będą bezpłatnie, po zarejestrowaniu na stronie https://kongres-zywieniowy.waw.pl/