Zapraszamy na V Narodowy Kongres Żywieniowy! 17 października 2020 spotkajmy się online, aby porozmawiać o diecie dla zdrowia i planety.
W trakcie tego wydarzenia połączymy teorię o diecie planetarnej z praktyką – gotowaniem na żywo:
- W strefie merytorycznej eksperci z dziedziny medycyny, żywienia i dietetyki przedstawią wyłożą aktualny stan wiedzy m.in. na temat:
- Co możemy zrobić dla poprawy stanu naszego zdrowia i naszej planety?
- Pestycydy w roślinach, antybiotyki w mięsie, żywność GMO – czy mamy się czego obawiać?
- Czy dieta roślinna to dobre rozwiązanie dla każdego?
- Jak nauczyć się rozpoznawać żywność, która służy naszemu zdrowiu?
- Między wykładami czas wypełni strefa fitness, czyli spotkanie z Exercise Is Medicine Poland. W trakcie wejścia na żywo nasze Specjalistki zaproszą do wspólnych ćwiczeń i pokażą prosty trening dla każdego niezależnie od wieku i kondycji fizycznej.
- W strefie kulinarnej, której transmisja będzie prowadzona jednocześnie z wykładami, znani kucharze i dietetycy będą na żywo gotować i rozmawiać o zdrowym żywieniu. Strefę kulinarną poprowadzi Grzegorz Łapanowski – kucharz, aktywista i propagator dobrego sezonowego jedzenia.
Podczas Kongresu do dyspozycji uczestników będą Ekspertki z Narodowego Centrum Edukacji Żywieniowej, które na co dzień udzielają bezpłatnych porad w Centrum Dietetycznym Online. Zainteresowani będą mogli umówić się na konsultacje z dietetykiem, psychodietetykiem lub specjalistą od aktywności fizycznej.
- Udział w Kongresie jest bezpłatny.
- Warunkiem uczestnictwa jest rejestracja, której można dokonać już teraz: www.kongres-zywieniowy.waw.pl
- Obowiązuje kolejność zgłoszeń, liczba miejsc jest ograniczona.