Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego PZH – PIB zaprasza do udziału w bezpłatnych szkoleniach e-learningowych pn.:
Zasady zdrowego żywienia i aktywności fizycznej dla grup zawodowych zaangażowanych w działania na rzecz walki z nadwagą i otyłością w ramach realizacji Narodowego Programu Zdrowia na lata 2021-2025.
Zapraszamy Przedstawicieli Przemysłu Spożywczego na bezpłatne szkolenia e-learningowe organizowane w ramach Narodowego Programu Zdrowia.
W ramach szkolenia omówione zostaną między innymi:
- Wartości energetyczne diet w prewencji chorób XXI wieku,
- Tłuszcze w diecie i ich wpływ na zdrowie,
- Dodatkowe systemy oznakowania produktów w kontekście ich wartości odżywczej,
- Nowe trendy żywieniowe, a ryzyko niedoborów i wzbogacanie żywności,
- Podatek od „niezdrowej” żywności w walce z otyłością.
Szkolenie dostępne będzie w formie e-learningu, do 15.12.2023 r.
Udział w szkoleniu jest bezpłatny.
Aby wziąć udział w szkoleniu zarejestruj się na platformie e-learningowej pod adresem https://elearning.pzh.gov.pl Po pomyślnej rejestracji i ponownym zalogowaniu się na swoje konto, należy kliknąć w ikonę “klucz grupy”, wpisać w polu unikalny kod PPS23 Zostaną Państwo zapisani na odpowiednie szkolenie.
Zadanie realizowane ze środków Narodowego Programu Zdrowia na lata 2021-2025, finansowane przez Ministra Zdrowia
Do pobrania: program szkolenia
Program szkolenia e-learningowego w roku 2023 dla Przedstawicieli Przemysłu Spożywczego w ramach realizacji Narodowego Programu Zdrowia na lata 2021-2025
Wstęp – Informacje o NPZ na lata 2021-2025, zadanie z zakresu zdrowia publicznego nr 8 pn. „Szkolenia w zakresie zasad zdrowego żywienia i aktywności fizycznej dla grup zawodowych zaangażowanych w działania na rzecz walki z nadwagą i otyłością …. „
dr Katarzyna Stoś
- Wartość energetyczna diet i zapotrzebowanie na składniki odżywcze w prewencji chorób XXI wieku
dr Ewa Rychlik - Tłuszcze w diecie i ich wpływ na zdrowie
dr hab. Hanna Mojska, prof. NIZP PZH – PIB - Dodatkowe systemy oznakowania produktów vs. wartość odżywcza żywności
dr Beata Przygoda - Nowe trendy żywieniowe a ryzyko niedoborów i wzbogacanie żywności
dr hab. Regina Wierzejska, prof. NIZP PZH – PIB, mgr Barbara Wojda - Podatek od „niezdrowej” żywności w walce z otyłością. Wpływ podatku cukrowego w Polsce na zmiany składu napojów
dr hab. Regina Wierzejska, prof. NIZP PZH – PIB - Aktywność fizyczna jako kluczowy element zdrowego stylu życia
dr hab. Anna Kopiczko - Zdrowy styl życia jako element zdrowia psychicznego
dr Anna Januszewicz - Ćwiczenia
dr hab. Regina Wierzejska, prof. NIZP PZH – PIB, mgr Barbara Wojda - Przeprowadzenie testu wiedzy
- Wskazanie prawidłowych odpowiedzi testu wiedzy
- Wypełnienie ankiety otwartej (dotyczącej zastosowania wiedzy w praktyce)
- Wypełnienie ankiety satysfakcji/ewaluacyjnej
- Certyfikat uczestnictwa