Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego PZH – PIB zaprasza do udziału w bezpłatnych szkoleniach e-learningowych pn.:
Zasady zdrowego żywienia i aktywności fizycznej dla grup zawodowych zaangażowanych w działania na rzecz walki z nadwagą i otyłością w ramach realizacji Narodowego Programu Zdrowia na lata 2021-2025.
Zapraszamy Przedstawicieli Jednostek Samorządu Terytorialnego oraz Pracodawców na bezpłatne szkolenia e-learningowe organizowane w ramach Narodowego Programu Zdrowia.
W ramach szkolenia omówione zostaną między innymi:
- Podaż energii i zawartość składników odżywczych w prozdrowotnej diecie
- Przeciwdziałanie otyłości – podejście wielokierunkowe
- Tłuszcze w diecie i ich wpływ na zdrowie
- Nowe trendy żywieniowe, a ryzyko niedoborów i wzbogacanie żywności
- Najnowsze zalecenia żywieniowe dla osób z zespołem metabolicznym
- Zdrowy styl życia jako element zdrowia psychicznego
- Opodatkowanie żywności o ubogiej wartości odżywczej
Szkolenie dostępne będzie w formie e-learningu, do 15.12.2023 r.
Udział w szkoleniu jest bezpłatny.
Aby wziąć udział w szkoleniu dla Przedstawicieli Jednostek Samorządu Terytorialnego zarejestruj się na platformie e-learningowej pod adresem https://elearning.pzh.gov.pl Po pomyślnej rejestracji i ponownym zalogowaniu się na swoje konto, należy kliknąć w ikonę “klucz grupy”, wpisać w polu unikalny kod JST23 Zostaną Państwo zapisani na odpowiednie szkolenie.
Aby wziąć udział w szkoleniu dla Pracodawców zarejestruj się na platformie e-learningowej pod adresem https://elearning.pzh.gov.pl Po pomyślnej rejestracji i ponownym zalogowaniu się na swoje konto, należy kliknąć w ikonę “klucz grupy”, wpisać w polu unikalny kod SZP23 Zostaną Państwo zapisani na odpowiednie szkolenie.
Zadanie realizowane ze środków Narodowego Programu Zdrowia na lata 2021-2025, finansowane przez Ministra Zdrowia
Do pobrania:
Program szkolenia dla Przedstawicieli JTS
Program szkolenia dla Pracodawców
Program szkolenia e-learningowego w roku 2023 dla Przedstawicieli Jednostek Samorządu Terytorialnego w ramach realizacji Narodowego Programu Zdrowia na lata 2021-2025
Wstęp – Informacje o NPZ na lata 2021-2025, zadanie z zakresu zdrowia publicznego nr 8 pn. „Szkolenia w zakresie zasad zdrowego żywienia i aktywności fizycznej dla grup zawodowych zaangażowanych w działania na rzecz walki z nadwagą i otyłością …. „
dr Katarzyna Stoś
- Podaż energii i zawartość składników odżywczych w prozdrowotnej diecie osób dorosłych
dr Ewa Rychlik - Przeciwdziałanie otyłości – podejście wielokierunkowe
dr hab. Regina Wierzejska, prof. NIZP PZH- PIB, mgr Barbara Wojda - Najnowsze zalecenia żywieniowe dla osób z zespołem metabolicznym
dr Lucyna Pachocka - Tłuszcze w diecie i ich wpływ na zdrowie
dr hab. Hanna Mojska, prof. NIZP PZH – PIB - Nowe trendy żywieniowe a ryzyko niedoborów i wzbogacanie żywności
dr hab. Regina Wierzejska, prof. NIZP PZH – PIB, mgr Barbara Wojda - Zdrowy styl życia jako element zdrowia psychicznego
dr Anna Januszewicz - Opodatkowanie żywności o ubogiej wartości odżywczej jako profilaktyka chorób cywilizacyjnych
dr hab. Regina Wierzejska, prof. NIZP PZH – PIB - Ćwiczenia
dr hab. Regina Wierzejska, prof. NIZP PZH – PIB, mgr Barbara Wojda - Przeprowadzenie testu wiedzy
- Wskazanie prawidłowych odpowiedzi testu wiedzy
- Wypełnienie ankiety otwartej (dotyczącej zastosowania wiedzy w praktyce)
- Wypełnienie ankiety satysfakcji/ewaluacyjnej
- Certyfikat uczestnictwa
Program szkolenia e-learningowego w roku 2023 dla Pracodawców w ramach realizacji Narodowego Programu Zdrowia na lata 2021-2025
Wstęp – Informacje o NPZ na lata 2021-2025, zadanie z zakresu zdrowia publicznego nr 8 pn. „Szkolenia w zakresie zasad zdrowego żywienia i aktywności fizycznej dla grup zawodowych zaangażowanych w działania na rzecz walki z nadwagą i otyłością …. „
dr Katarzyna Stoś
- Podaż energii i zawartość składników odżywczych w prozdrowotnej diecie osób dorosłych
dr Ewa Rychlik - Przeciwdziałanie otyłości – podejście wielokierunkowe
dr hab. Regina Wierzejska, prof. NIZP PZH – PIB, mgr Barbara Wojda - Najnowsze zalecenia żywieniowe dla osób z zespołem metabolicznym
dr Lucyna Pachocka - Tłuszcze w diecie i ich wpływ na zdrowie
dr hab. Hanna Mojska, prof. NIZP PZH – PIB - Nowe trendy żywieniowe a ryzyko niedoborów i wzbogacanie żywności
dr hab. Regina Wierzejska, prof. NIZP PZH – PIB, mgr Barbara Wojda - Zdrowy styl życia jako element zdrowia psychicznego
dr Anna Januszewicz - Opodatkowanie żywności o ubogiej wartości odżywczej jako profilaktyka chorób cywilizacyjnych
dr hab. Regina Wierzejska, prof. NIZP PZH – PIB - Ćwiczenia
dr hab. Regina Wierzejska, prof. NIZP PZH – PIB, mgr Barbara Wojda - Przeprowadzenie testu wiedzy
- Wskazanie prawidłowych odpowiedzi testu wiedzy
- Wypełnienie ankiety otwartej (dotyczącej zastosowania wiedzy w praktyce)
- Wypełnienie ankiety satysfakcji/ewaluacyjnej
- Certyfikat uczestnictwa