Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej
Zadanie realizowane ze środków Narodowego Programu Zdrowia na lata 2021-2025, finansowane przez Ministra Zdrowia. Celem nadrzędnym jest umożliwienie wszystkim dostępu do wiarygodnych i podanych w
Szczepienia.info
Zadanie realizowane ze środków Narodowego Programu Zdrowia na lata 2021-2025, finansowane przez Ministra Zdrowia. CELEM głównym zadania jest promocja szczepień ochronnych w Polsce i utrzymanie
NutriHED – Żywieniowe i żywnościowe czynniki ryzyka wielochorobowości w zakresie chorób dietozależnych oraz ocena wpływu edukacji żywieniowej na zmianę nawyków żywieniowych i poprawę parametrów zdrowotnych w profilaktyce wielochorobowości w populacji dorosłych w Polsce.
Nazwa projektu: Żywieniowe i żywnościowe czynniki ryzyka wielochorobowości w zakresie chorób dietozależnych oraz ocena wpływu edukacji żywieniowej na zmianę nawyków żywieniowych i poprawę parametrów zdrowotnych
Modernizacja budynków Instytutu w zakresie poprawy bezpieczeństwa pożarowego oraz zwiększenia bezpieczeństwa i higieny pracy
DOFINANSOWANO ZE ŚRODKÓW BUDŻETU PAŃSTWA Dotacja celowa Nazwa zadania: „Modernizacja budynków Instytutu w zakresie poprawy bezpieczeństwa pożarowego oraz zwiększenia bezpieczeństwa i higieny pracy” Wartość dofinansowania:
Przeprowadzenie badań naukowych z zakresu żywienia dzieci i młodzieży oraz opracowanie i wdrożenie programu edukacji żywieniowej uczniów klas I-VI szkół podstawowych. Akronim: Junior – Edu-Żywienie (JEŻ)
Nazwa zadania: „Przeprowadzenie badań naukowych z zakresu żywienia dzieci i młodzieży oraz opracowanie i wdrożenie programu edukacji żywieniowej uczniów klas I-VI szkół podstawowych. Akronim: Junior
Ogólnopolskie Badanie Seroepidemiologiczne COVID-19: OBSER-CO
O projekcie OBSER-CO Badania prowadzone od początku trwania pandemii pokazują, że COVID-19 w około 20% do 30% przypadków przebiega bezobjawowo, a większość przypadków objawowych ma