AKTUALNE PROJEKTY Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej Szczepienia.info NutriHED – Żywieniowe i żywnościowe czynniki ryzyka wielochorobowości w zakresie chorób dietozależnych oraz ocena wpływu edukacji żywieniowej na zmianę nawyków żywieniowych i poprawę parametrów zdrowotnych w profilaktyce wielochorobowości w populacji dorosłych w Polsce. Certyfikat WHO dla Polski w programie walidacji tłuszczów trans w żywności Projekt “REFSA – Machine Learning-based systems for the automation of systematic literature reviews in food safety domain.” Projekt “SOLACE – Strengthening the screening of Lung Cancer in Europe” Projekt “Union and National Capacity Building 4 IntegraTED Surveillance” – UNITED4Surveillance Przeprowadzenie badań naukowych z zakresu żywienia dzieci i młodzieży oraz opracowanie i wdrożenie programu edukacji żywieniowej uczniów klas I-VI szkół podstawowych. Akronim: Junior – Edu-Żywienie (JEŻ) Ogólnopolskie Badanie Seroepidemiologiczne COVID-19: OBSER-CO Projekt nr POPC.02.04.00-00-0089/20-00 pn. „e-Atesty Uruchomienie e-Usługi za Pośrednictwem Dedykowanej Aplikacji Mobilnej Wspieranej Interoperacyjną Platformą Informatyczną”. Projekt POIR.01.01.01-00-0638/20 pt. “Opracowanie konstrukcji i technologii wytwarzania miniaturowych urządzeń diagnostycznych do szybkiego wykrywania wirusa SARS-CoV-2 w trybie POCT”. Projekt TANGO-IV-A/0015/2019-00 pt. “Przenośne mikrourządzenie do szybkiej diagnostyki zakażeń beta-koronawirusami, w tym SARS-CoV, MERS-CoV oraz nowym koronawirusem SARS-CoV-2”. UMOWA Nr 7143/IA/SN/2020 – “Aparatura do badań z zastosowaniem metod alternatywnych do badań na zwierzętach”. „Zakup niezbędnego sprzętu oraz adaptacja pomieszczeń w związku z pojawieniem się koronawirusa SARS-CoV-2 na terenie województwa mazowieckiego”. PROJEKTY WEDŁUG ŹRÓDEŁ FINANSOWANIA ARCHIWUM
NutriHED – Żywieniowe i żywnościowe czynniki ryzyka wielochorobowości w zakresie chorób dietozależnych oraz ocena wpływu edukacji żywieniowej na zmianę nawyków żywieniowych i poprawę parametrów zdrowotnych w profilaktyce wielochorobowości w populacji dorosłych w Polsce.
Projekt “REFSA – Machine Learning-based systems for the automation of systematic literature reviews in food safety domain.”
Przeprowadzenie badań naukowych z zakresu żywienia dzieci i młodzieży oraz opracowanie i wdrożenie programu edukacji żywieniowej uczniów klas I-VI szkół podstawowych. Akronim: Junior – Edu-Żywienie (JEŻ)
Projekt nr POPC.02.04.00-00-0089/20-00 pn. „e-Atesty Uruchomienie e-Usługi za Pośrednictwem Dedykowanej Aplikacji Mobilnej Wspieranej Interoperacyjną Platformą Informatyczną”.
Projekt POIR.01.01.01-00-0638/20 pt. “Opracowanie konstrukcji i technologii wytwarzania miniaturowych urządzeń diagnostycznych do szybkiego wykrywania wirusa SARS-CoV-2 w trybie POCT”.
Projekt TANGO-IV-A/0015/2019-00 pt. “Przenośne mikrourządzenie do szybkiej diagnostyki zakażeń beta-koronawirusami, w tym SARS-CoV, MERS-CoV oraz nowym koronawirusem SARS-CoV-2”.
UMOWA Nr 7143/IA/SN/2020 – “Aparatura do badań z zastosowaniem metod alternatywnych do badań na zwierzętach”.
„Zakup niezbędnego sprzętu oraz adaptacja pomieszczeń w związku z pojawieniem się koronawirusa SARS-CoV-2 na terenie województwa mazowieckiego”.