Zapraszamy do zapoznania się z broszurą o oleju rzepakowym, przygotowaną w ramach Funduszu Promocji Roślin Oleistych.
W niej znajdziecie artykułu autorstwa naszych ekspertów:
- Porównanie oleju rzepakowego z innymi olejami roślinnymi
- Witaminy w oleju rzepakowym
- Kwas alfa-linolenowy w oleju rzepakowym
- Potencjalna korzyść dla zdrowia serca i mózgu
- Zalecenia dotyczące spożycia tłuszczów
- Tłuszcze w diecie kobiet ciężarnych
- Olej rzepakowy w żywieniu dzieci
- Olej rzepakowy w diecie wegetarian
- Znaczenie oleju rzepakowego w diecie redukcyjnej osób z nadwagą i otyłością
- Miejsce oleju rzepakowego w postępowaniu dietetycznym w cukrzycy i chorobach układu krążenia
- Jakość i bezpieczeństwo oleju rzepakowego rafinowanego i tłoczonego na zimno
- Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne na etykietach oleju rzepakowego
- Czy w oleju rzepakowym obecny jest glifosat?
- Olej rzepakowy bez glifosatu
- Fakty i mity o oleju rzepakowym