OGŁOSZENIE DYREKTORA Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego – Państwowego Zakładu Higieny z dnia 29.05.2019 r. o wolnym stanowisku specjalisty inżynieryjno-technicznego w Zakładzie Bezpieczeństwa Żywności NIZP-PZH
Etat w pełnym wymiarze czasu pracy.
Miejsce świadczenia pracy: Warszawa.
- Zakres zadań
- Wykonywanie badań środków spożywczych i wyrobów do kontaktu z żywnością w zakresie zawartości oraz migracji pierwiastków szkodliwych dla zdrowia;
- Udział w prowadzeniu prac naukowych i rozwojowych w zakresie tematyki Zakładu;
- Wydawanie świadectw jakości zdrowotnej na wyroby przeznaczone do kontaktu
z żywnością, chemię gospodarczą, kosmetyki.
- Wymagania konieczne
- Wykształcenie wyższe – preferowane chemiczne lub pokrewne;
- Dobra znajomość pakietu MS OFFICE;
- Dobra znajomość języka angielskiego;
- Dokładność, samodzielność i kreatywność;
- Umiejętność pracy w zespole;
- Wysoka kultura osobista.
- Dodatkowym atutem będą
- Doświadczenie w pracy laboratoryjnej (mile widziana znajomość technik ASA);
- Znajomość ustawodawstwa żywnościowego;
- Znajomość innego języka obcego.
- Wymagane dokumenty i oświadczenia
- List motywacyjny oraz curriculum vitae (CV).
- Kopie dokumentów poświadczających posiadane wykształcenie, kwalifikacje oraz zdobyte doświadczenie zawodowe.
- Kopie świadectw z poprzednich zakładów pracy.
- Podpisane własnoręcznym i czytelnym podpisem oświadczenie, o wyrażeniu zgody na przetwarzanie danych osobowych do celów rekrutacji, np. w brzmieniu:
Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w procesie rekrutacji na stanowisko specjalisty inżynieryjno-technicznego w Zakładzie Bezpieczeństwa Żywności NIZP-PZH, ogłoszonego 29.05.2019 r. i prowadzonego przez Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego – Państwowy Zakład Higieny. Jednocześnie oświadczam, że zostałem/am poinformowany/a o przysługującym mi prawie dostępu do treści moich danych oraz ich poprawiania, wycofania zgody na ich przetwarzanie w każdym czasie, jak również, że podanie tych danych było dobrowolne.
Brak niniejszego oświadczenia lub jego niepodpisanie, powoduje wyłączenie aplikacji kandydata z procesu naboru na wakujące stanowisko.
- W ramach zatrudnienia oferujemy
- Umowę o pracę.
- Stabilność i płynność finansową pracodawcy.
- Wsparcie rozwoju zawodowego i możliwość podnoszenia kwalifikacji.
- Przyjazną atmosferę pracy.
- Świadczenia socjalne.
- Termin i miejsce składania dokumentów
Dokumenty aplikacyjne można składać w zamkniętej kopercie bezpośrednio w:
Dziale Kadr i Płac
Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego – Państwowego Zakładu Higieny
ul. Chocimska 24, 00-791 Warszawa
(II piętro, pokój C221 w godzinach od 800 do 1600),
lub za pośrednictwem operatora
pocztowego (decyduje data nadania przesyłki w placówce pocztowej operatora) lub drogą elektroniczną na adres e-mail:
kadry@pzh.gov.pl w terminie
do 28.06.2019
z dopiskiem „Konkurs na stanowisko specjalisty inżynieryjno-technicznego w Zakładzie Bezpieczeństwa Żywności”.
- Zasady organizacji konkursu
Kandydaci poddani zostaną dwuetapowej procedurze konkursowej:
I etap – selekcja wstępna zgłoszeń kandydatów pod kątem spełnienia wymogów formalnych przystąpienia do konkursu;
II etap – rozmowa rekrutacyjna.
- Unieważnienie konkursu
Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego – Państwowy Zakład Higieny zastrzega sobie prawo unieważnienia konkursu bez podania przyczyny.
- Zasady postępowania z danymi osobowymi
Informuję, że oferty złożone po terminie, niekompletne lub nieopatrzone stosownymi podpisami, a także kandydatów, którzy nie przystąpią do II etapu postępowania konkursowego lub zostaną z niego wykluczeni – nie będą rozpatrywane.
Kandydaci mogą odebrać dokumenty rekrutacyjne w ciągu 1 miesiąca od zakończenia procedury konkursowej w Dziale Kadr i Płac Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego – Państwowego Zakładu Higieny w pokoju nr C221. Nieodebrane dokumenty oraz dokumenty kandydatów, którzy nie przyjmą propozycji pracy – po upływie wyżej wskazanego terminu – zostaną komisyjnie zniszczone.
Informuję, że dokumenty kandydatów wpisanych na listę rezerwową w niniejszym konkursie, przechowywane będą przez okres 3 miesięcy od dnia zakończenia postępowania konkursowego lub do dnia ogłoszenia następnego konkursu, a po upływie wskazanych terminów zostaną komisyjnie zniszczone.
Wskazuję, że administratorem danych osobowych
zgromadzonych w związku z ogłoszonym postępowaniem konkursowym na wolne
stanowisko specjalisty inżynieryjno-technicznego
w Zakładzie Bezpieczeństwa Żywności NIZP-PZH jest Dyrektor
Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego – Państwowego Zakładu Higieny z siedzibą
w Warszawie przy
ul. Chocimskiej 24.
W okresie przechowywania dokumentów kandydatom przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych, ich poprawiania oraz prawo do ich wycofania. Wnioski w tym zakresie należy składać pisemnie do Działu Kadr i Płac Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego – Państwowego Zakładu Higieny (ul. Chocimska 24, 00-791 Warszawa).
Uprzejmie informuję, że podanie danych osobowych jest dobrowolne, jednakże ich niepodanie lub brak zgody na ich przetwarzanie na potrzeby niniejszego konkursu, skutkuje brakiem możliwości objęcia procesem rekrutacyjnym danego kandydata.
- Pozostałe informacje
Kandydaci ubiegający się o zatrudnienie będą proszeni – przed rozpoczęciem II etapu postępowania konkursowego – o okazanie dokumentu potwierdzającego tożsamość.