Etat w pełnym wymiarze czasu pracy.
Miejsce świadczenia pracy: Warszawa.
- Zakres zadań:
- Wykonywanie badań środków spożywczych i wyrobów do
kontaktu z żywnością
w zakresie zawartości oraz migracji pierwiastków szkodliwych dla zdrowia; - Udział w prowadzeniu prac naukowych i rozwojowych w zakresie tematyki Zakładu;
- Wydawanie świadectw jakości zdrowotnej na wyroby
przeznaczone do kontaktu
z żywnością, chemię gospodarczą, kosmetyki; - Udział w opracowywaniu dokumentów związanych z bieżącą
działalnością (ekspertyzy, korespondencja, oceny ryzyka, odpowiedzi na
zapytania), w tym współpracą
z instytucjami zewnętrznymi.
- Wymagania konieczne:
- Wykształcenie wyższe – preferowane chemiczne lub pokrewne;
- Dobra znajomość pakietu MS OFFICE;
- Dobra znajomość języka angielskiego;
- Dokładność, samodzielność, zaangażowanie i kreatywność;
- Umiejętność pracy w zespole;
- Wysoka kultura osobista.
- Dodatkowym atutem będą:
- Doświadczenie w pracy laboratoryjnej (mile widziana znajomość technik ASA);
- Znajomość ustawodawstwa żywnościowego;
- Znajomość innego języka obcego.
- Wymagane dokumenty i oświadczenia:
- List motywacyjny oraz curriculum vitae (CV).
- Kopie dokumentów poświadczających posiadane wykształcenie, kwalifikacje oraz zdobyte doświadczenie zawodowe.
- Kopie świadectw z poprzednich zakładów pracy.
- Podpisane własnoręcznym i czytelnym podpisem oświadczenie, o wyrażeniu zgody na przetwarzanie danych osobowych do celów rekrutacji, np. w brzmieniu:
Wyrażam
zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w procesie rekrutacji
na stanowisko mgr chemii/ farmacji/technologii żywności, ogłoszone 05.10.2020 r.
i prowadzone przez Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego – Państwowy
Zakład Higieny. Jednocześnie oświadczam, że zostałem/am poinformowany/a
o przysługującym mi prawie dostępu do treści moich danych oraz ich
poprawiania, wycofania zgody na ich przetwarzanie w każdym czasie, jak
również, że podanie tych danych było dobrowolne.
Brak niniejszego oświadczenia lub jego niepodpisanie, powoduje wyłączenie aplikacji kandydata z procesu naboru na wakujące stanowisko.
- W ramach zatrudnienia oferujemy
- Umowę o pracę na pełen etat.
- Stabilność i płynność finansową pracodawcy.
- Wsparcie rozwoju zawodowego i możliwość podnoszenia kwalifikacji.
- Przyjazną atmosferę pracy.
- Świadczenia socjalne.
- Termin i miejsce składania dokumentów
Dokumenty aplikacyjne można składać drogą elektroniczną na adres e-mail: kadry@pzh.gov.pl w terminie do 09 października 2020 r.
z dopiskiemz dopiskiem „Konkurs na stanowisko mgr chemii/farmacji/technologii żywności w Zakładzie Bezpieczeństwa Żywności”.
- Zasady organizacji konkursu
Kandydaci poddani zostaną dwuetapowej procedurze konkursowej:
I etap – selekcja wstępna zgłoszeń kandydatów pod kątem spełnienia wymogów formalnych przystąpienia do konkursu;
II etap – rozmowa rekrutacyjna.
- Unieważnienie konkursu
Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego – Państwowy Zakład Higieny zastrzega sobie prawo unieważnienia konkursu bez podania przyczyny.
- Zasady postępowania z danymi osobowymi
Informuję, że oferty złożone po terminie, niekompletne lub nieopatrzone stosownymi podpisami, a także kandydatów, którzy nie przystąpią do II etapu postępowania konkursowego lub zostaną z niego wykluczeni – nie będą rozpatrywane.
Kandydaci mogą odebrać dokumenty rekrutacyjne w ciągu 1 miesiąca od zakończenia procedury konkursowej w Dziale Zarzadzania Zasobami Ludzkimi Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego – Państwowego Zakładu Higieny w pokoju nr C221. Nieodebrane dokumenty oraz dokumenty kandydatów, którzy nie przyjmą propozycji pracy – po upływie wyżej wskazanego terminu – zostaną komisyjnie zniszczone.
Informuję, że dokumenty kandydatów wpisanych na listę rezerwową w niniejszym konkursie, przechowywane będą przez okres 3 miesięcy od dnia zakończenia postępowania konkursowego lub do dnia ogłoszenia następnego konkursu, a po upływie wskazanych terminów zostaną komisyjnie zniszczone.
Wskazuję, że administratorem danych osobowych zgromadzonych w związku z ogłoszonym postępowaniem konkursowym na wolne stanowisko mgr chemii/farmacji/technologii żywności w Zakładzie Bezpieczeństwa Żywności jest Dyrektor Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego – Państwowego Zakładu Higieny z siedzibą w Warszawie przy ul. Chocimskiej 24.
W okresie przechowywania dokumentów kandydatom przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych, ich poprawiania oraz prawo do ich wycofania. Wnioski w tym zakresie należy składać pisemnie do Działu Zarządzania Zasobami Ludzkimi Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego – Państwowego Zakładu Higieny (ul. Chocimska 24, 00-791 Warszawa).
Uprzejmie informuję, że podanie danych osobowych jest dobrowolne, jednakże ich niepodanie lub brak zgody na ich przetwarzanie na potrzeby niniejszego konkursu, skutkuje brakiem możliwości objęcia procesem rekrutacyjnym danego kandydata.
- Pozostałe informacje
Kandydaci ubiegający się o zatrudnienie będą proszeni – przed rozpoczęciem II etapu postępowania konkursowego – o okazanie dokumentu potwierdzającego tożsamość.