Opis: Gromadzenie dokładnych, porównywalnych danych jest warunkiem wstępnym świadomej oceny ryzyka i zarządzania ryzykiem. FoodEx2 jest to ujednolicony system klasyfikacji i opisu żywności, który zapewnia w miarę możliwości, standaryzację otrzymywanych danych. FoodEx2 składa się z opisów dużej liczby pojedynczych produktów spożywczych zebranych w grupy żywności i szersze kategorie żywności w strukturze hierarchicznej. Od 2019 roku Inspekcja Sanitarna wdraża podejście klasyfikacji żywności zgodne z Europejskim System Klasyfikacji Żywności (FoodEx2). Podczas szkolenia omówione zostanie zastosowanie kodowania środków spożywczych z zastosowaniem FoodEx2 w systemie EpiBaza.
Termin: 18 grudnia 2023 roku, godzina: 10:00
Czas trwania: 2 godziny
Szkolenie przeznaczone jest dla pracowników działów nadzoru i działów laboratoryjnych WSSE, PSSE i GSSE oraz innych zainteresowanych pracowników PIS.
Rejestracja na spotkanie jest elektroniczna za pośrednictwem formularza kontaktowego: