RAPORT: Analiza ryzyka zgonu z powodu ogółu przyczyn oraz z powodu COVID-19 osób zaszczepionych i niezaszczepionych 02.2022
Zapraszamy do zapoznania się z wynikami badań dot. ryzyka zgonu z powodu ogółu przyczyn oraz z powodu COVID-19 osób zaszczepionych i niezaszczepionych. Pobierz raport
“Badania indywidualnego spożycia żywności i stanu odżywienia w gospodarstwach domowych”
Zapraszamy do pobrania:
Publikacja “Zdrowie publiczne 3.0”
Publikacja „Zdrowie Publiczne 3.0” to wnioski oraz rekomendacje płynące z obserwacji sytuacji zdrowia publicznego w trakcie pandemii, w ujęciu globalnym, skonfrontowane z istniejącym paradygmatem zdrowia
RAPORT: Analiza ryzyka zgonu z powodu ogółu przyczyn oraz z powodu COVID-19 osób zaszczepionych i niezaszczepionych
Zapraszamy do zapoznania się z wynikami badań dot. ryzyka zgonu z powodu ogółu przyczyn oraz z powodu COVID-19 osób zaszczepionych i niezaszczepionych POBIERZ RAPORT
Raport: Krajowe badanie sposobu żywienia i stanu odżywienia populacji polskiej
Zapraszamy do lektury raportu pt. „Krajowe badanie sposobu żywienia i stanu odżywienia populacji polskiej”. To ogólnokrajowe reprezentatywne badanie dotyczące sposobu żywienia i stanu odżywienia, obejmujące
Radon: pochodzenie i wpływ na zdrowie
Radon (Rn) jest jednym z produktów rozpadu radu (226Ra). Został odkryty w 1900 roku przez Fridricha Ernsta Dorna. Radon powstający z rozpadu radu występuje w