Czy Unia Europejska zabroni sprzedaży chipsów bekonowych? Bezpieczeństwo aromatów dymu wędzarniczego
Aromaty dymu wędzarniczego są produkowane w wyniku procesu przetwarzania skondensowanego dymu otrzymywanego podczas spalania zrębków wędzarniczych (wiórków drewnianych z drewna nie poddawanego obróbce chemicznej). Aromaty
RAPORT: Analiza potencjalnego zagrożenia zdrowia konsumentów wynikającego z pozostałości pestycydów w żywności dostępnej na polskim rynku w roku 2021.
Raport opracowany przez ekspertów Zakładu Toksykologii i Oceny Ryzyka Zdrowotnego NIZP PZH – PIB z dnia 31 grudnia 2023 r. pt.: “Analiza potencjalnego zagrożenia zdrowia
Znakowanie wartością odżywczą z przodu opakowania jako element pomagający w zdrowym i zrównoważonym sposobie odżywiania
Autor: mgr Izabela Ziółkowska, dr n. roln. inż. Katarzyna Stoś, dr inż. Beata Przygoda Na zdrowie człowieka wpływa wiele czynników. Kluczowe jest m.in. zdrowe odżywianie,
RAPORT: Analiza potencjalnego zagrożenia zdrowia konsumentów wynikającego z pozostałości pestycydów w żywności dostępnej na polskim rynku w roku 2020.
Raport opracowany przez ekspertów Zakładu Toksykologii i Oceny Ryzyka Zdrowotnego NIZP PZH – PIB z dnia 31 grudnia 2022 r. Narażenie człowieka na pozostałości pestycydów
Raport: Niepożądane odczyny poszczepienne występujące w okresie do 30 dni po szczepieniach realizowanych wg PSO oraz po szczepionkach przeciw Covid -19.
Zapraszamy do pobrania raportu liczbowego za 2021 rok “Niepożądane odczyny poszczepienne występujące w okresie do 30 dni po szczepieniach realizowanych wg PSO oraz po szczepionkach
Raport: Sytuacja zdrowotna ludności Polski i jej uwarunkowania
Opracowania dotyczące różnych aspektów zdrowia publicznego przygotowane w Narodowym Instytucie Zdrowia Publicznego PZH – Państwowym Instytucie Badawczym Tradycja systematycznych raportów ukazujących w sposób syntetyczny stan