DATA I ZAKRES KURSU
Aktualny stan wiedzy nt. zawartości izomerów trans kwasów tłuszczowych w żywności oraz wymagań rozporządzenia Komisji (UE) nr 2019/649
Termin szkolenia: 08.12.2022 r.
Szkolenie online. Czas trwania 1 dzień w godzinach 8:00 – 15:45
CEL KURSU
Celem szkolenia jest poszerzanie wiedzy pracowników Państwowej Inspekcji Sanitarnej w zakresie aktualnego stanu wiedzy nt. izomerów trans kwasów tłuszczowych w żywności
ADRESACI SZKOLENIA
Pracownicy Państwowej Inspekcji Sanitarnej
TERMIN SZKOLENIA
08.12.2022
CZAS TRWANIA
1 dzień w godzinach 8:00 – 15:45 (szkolenie online)
ZGŁOSZENIA
Zgłoszenia przyjmujemy do 30 listopada 2022 r. Należy wypełnić formularz zgłoszeniowy.
W szkoleniu mogą wziąć udział pracownicy Państwowej Inspekcji Sanitarnej, którzy zgłoszą się za pomocą formularza zgłoszeniowego. Na kilka dni przed rozpoczęciem szkolenia zostanie przesłany do osób zarejestrowanych link do szkolenia w aplikacji MS Teams. Po zakończeniu szkolenia zostaną rozesłane certyfikaty uczestnictwa.
CENA KURSU
szkolenie bezpłatne
KIEROWNIK KURSU
dr hab. n. farm. Hanna Mojska
KONTAKT
Informacje organizacyjne:
Bogumiła Krygier, e-mail: bkrygier@pzh.gov.pl
8.30 – 9.00 | Rejestracja uczestników szkolenia |
09.00 – 10.00 | Izomery trans i ich wpływ na zdrowie człowieka |
10.00 – 11.00 | e-Baza izomerów trans kwasów tłuszczowych z perspektywy 6-letniego doświadczenia |
11.00 – 11.15 | Przerwa |
11.15 – 12.15 | Zawartość izomerów trans kwasów tłuszczowych w żywności i diecie. |
12.15 – 12.45 | Aktualny stan prawny w UE w odniesieniu do izomerów trans kwasów tłuszczowych |
12.45 – 13.15 | Plan WHO na rzecz globalnej eliminacji izomerów trans kwasów tłuszczowych z żywności – stan realizacji |
13.15 – 13.45 | Przerwa |
13.45 – 14.45 | i-TFA i r-TFA – czy jest możliwe rozróżnienie? |
14.45 – 15.45 | Pytania, dyskusja i podsumowanie szkolenia |
Formularz rejestracyjny
Przyjmowanie zgłoszeń zostało zakończone.